Novosti

Dođite u “Pharmacy & Bio” po zdravu hranu, kozmetičke preparate i stručni savjet

Biljoteka i trgovina zdrave hrane “Pharmacy & Bio” otvorena je prije nekoliko mjeseci u Vogošći i od tada je postala nezaobilazno mjesto za brojne ljubitelje zdrave hrane i prirodnih kozmetičkih preparata iz Vogošće ali i susjednih opština.

“Pharmacy & Bio” je novi projekat specijalizirane radnje koji se sastoji iz tri dijela: dodataka prehrani, kozmetike na biljnoj bazi i zdrave hrane. Pored toga, “Pharmacy & Bio” svoje posjetioce i kupce informiše o najefikasnijim prirodnim metodama liječenja, čišćenju organizma, zdravoj prehrani i najnovijim vijestima iz oblasti prirodne medicine.

Biljoteka sarađuje sa brojnim poznatim brendovima pri čemu prednost uvijek daje domaćim proizvođačima. Na policama biljoteke naći ćete visokokvalitetne proizvode Medimpex, ESI, Arkopharma, Zand, Eden Aroma, Faveda…

bio-pharmacy-2

U odjelu dodataka prehrani naći ćete sve što je neophodno da se zaštitite od gripe i prehlade te ojačate svoj imunitet. Aida Delić Šarić, magistrica fitomedicine i vlasnica biljoteke, kaže kako su trenutno najtraženiji upravo proizvodi za jačanje imuniteta.

“Budući da nam dolazi sezona prehlada i gripa najtraženiji su proizvodi koji jačaju imunitet organizma. U ponudi biljoteke imamo med, propolis,  matičnu mliječ, dakle sve ono što pomaže da se na prirodan način osnaži organizam. Imamo i različite sirupe, vitamine, minerale, kao i tople napitke i sve vrste čajeva. Posebno bih izdvojila preparate kao što je prirodni dodatak prehrani u ampulama Gelee Royale. Tri pakovanja ovih ampula godišnje mogu u potpunosti zaštititi vaš organizam i ojačati imunitet. Imamo različita pakovanja ampula prilagođena uzrastu potrošača”, kaže Delić Šarić.

U odjelu prirodne kozmetike nalaze se samo prirodni i testirani proizvodi a i među njima su proizvodi namijenjeni različitoj dobi i različitim potrebama kupaca. Na policama biljoteke tako ćete naći ulja za masažu, sapune, meleme, boje za kosu, ulja za kosu, maske za kosu i kožu, gelove…

Posebnu pažnju u biljoteci posvećuju njezi kože. “Koža je najveći organ na ljudskom tijeli u zahtijeva odgovarajuću njegu. Imamo širok izbor proizvoda kao što su kreme protiv akni i prištića, kreme za dermatitis, psorijazu, ekceme… Sve je na biljnoj bazi i po vrlo povoljnim cijenama”, kaže Delić Šarić.

Na odjelu zdrave ishrane možete naći brašno organskog porijekla, pšenično, ječmeno, od kokosa… Tu različite vrste žitarica, blagotvorna ulja poput ulja od kokosa ili buće, domaći sokovi (brusnica, noni, aronija, kurkuma), začini od kojih uposlenici biljoteke izdvajaju so – himalajsku, crnu, nigari so sa najboljim izvorom prirodnog magnezija, organska kafa, a tu je i program za dijabetičare kao i osobe sa osjetljivošću na gluten. Iako mnogi misle kako je zdrava ishrana skupa, Delić Šarić kaže kako se u nju isplati uložiti: “Naši kupci su prepoznali važnost zdrave ishrane i svjesni su da je bolje odabrati manje namirnica kvalitetnijeg sastava. Svi oni koji kupe nešto iz našeg asortimana, obavezno se vraćaju u našu biljoteku.”

Biljoteka “Pharmacy&Bio” uskoro će pokrenuti i vlastitu proizvodnju zdrave hrane a u pripremi su domaći sokovi, džemovi, domaći pekmez bez šećera, mješavine čajeva i meda sa dodacima koji dosad nisu bili prisutni na tržištu.

Biljoteka se nalazi na adresi Igmanska 50, u blizini Doma zdravlja, preko puta Općine Vogošća i Policijske stanice Vogošća a sve informacije možete naći i na web i Facebook stranici Biljoteka.ba.