Prikaz 1–12 od 20 rezultata

Amarant 300g Biona

4,55 KM
Amaranth ima izvanredan nutritivni sastav, odličan je izvor proteina, sadrži dvostruko više iskoristivog kalcija od mlijeka, tri puta više vlakana od pšenice. Obiluje mineralima i vitaminima, a ne sadrži gluten. Sadži vrijedne aminokiseline. Amaranth je zbog svoje hranjivosti odličan za sve uzraste, od kolijevke pa do smrti

Chia sjemenke 180g Biofan

8,05 KM
Chia sjemenke su najnovija superhrana. Chia je biljka najbogatija omega-3 masnim kiselinama, proteinom i vlaknima, a također sadrži značajan broj vitamina, minerala i antioksidansa.

Ćurekot mljeveni 150g Biona

4,75 KM
Sjeme čurekota je od pamtivijeka cijenjeno zbog svojih ljekovitih svojstava.Ove male sjemenke sadrže proteine,ugljikohidrate,zasićene i nezasićene masne kiseline,tiamin,niacin,folnu kiselinu,kalcij,željezo.

Heljda 450 gr Biofan

6,20 KM
Heljda je sjeme biljke Fagopyrum esculentum koja pripada porodici Polygonaceae.Heljda ne sadrži gluten, zbog čega je pogodna za osobe koje su na njega alergične

Ječam 500 gr Biofan

4,25 KM
Ječam je žitarica iz porodice trava (Poaceae) i zauzima peto mjesto u svjetskoj proizvodnji žitarica.

Lan 100g

1,35 KM
Laneno sjeme sadrže supstance koje blagotvorno utiču na ljudsko zdravlje. Bogato je alfa-linolenskom kiselinom (ALA), koja ima pozitivan uticaj na srčana oboljenja, upalu crijeva, artritis i na niz drugih stanja. Laneno sjeme sadrži hemijske supstance poznate kao lignani koje mogu igrati ulogu u prevenciji raka dok ih pripremljeno ulje lanenog sjemena ne sadrži. Bogato je i omega 3 masnim kiselinama. Samljeveno laneno sjeme može se pomiješati sa vodom, sokom i jogurtom te popiti. Može se koristiti kao posip za razna peciva, salate itd.

Leća crvena 450g Biofan

5,45 KM
Ova izuzetno korisna namirnica ima nevjerojatnih 26 grama proteina na 100 grama namirnice!
Kada je još kombinirate s nekom žitaricom onda jedna drugu nadopunjavaju po pitanju aminokiselinskog sastava pa dobijete puno kvalitetnih aminokiselina na okupu.

Mljeveni lan 200g

3,10 KM
Lan je odličan izvor tiamina, riboflavina i drugih vitamina. Od minerala sadrži bakar, magnezij,fosfor mangan i dr. Brašno od lana je dobar izvor dijetalnih vlakana koja mogu smanjiti nivo holesterola te smanjuju izloženost debelog crijeva štetnim tvarima iz hrane, pomaže kod konstipacije i stabilizira nivo šećera u slučaju dijabetesa. Mljeveni lan je dobar izvor fitohormona lignana, koji ublažava simptome menopauze, smanjuje rizik od pojave raka dojke. Sastav: mljeveni lan.

Oljušteno sjeme tikve 100g Biona

3,10 KM
Bundevino sjeme ima izvanredne nutritivne i ljekovite karakteristike. Bogat su izvor magnezija, kalcija, kalija, željeza, cinka i vitamina K.

Palenta 450g BIOfan

4,25 KM
Hrana za osobe intolerantne na gluten Palenta je korisna i vrlo hranjiva hrana. Lako je probaljiva i nije teška za želudac.

Proso 500g Biona

3,60 KM
Proso je veoma zdrava žitarica, ne samo po bogatstvu svojih prehrambenih vrijednosti, nego i zato što je ono rijetka lužnata/bazna žitarica. Bogato je magnezijem i željezom, što je naročito važno za anemične osobe. Mineralni sastav prosa pozitivno utiče na rad nervnog sistema, a posebno mjesto u prehrani trebalo bi, zbog svog lužnatog/baznog svojstva, zauzimati kod ljudi koji boluju od artritisa. Osim toga, kod bolesnika koji piju antibiotike ili kod osoba s problemima probavnog trakta, pomaže pri regeneraciji crijevne flore. Ova se žitarica može pripremati na mnogo načina. Može koristiti u obliku kaše za doručak ili kao osnova za mnoge zdrave i ukusne kreme i pudinge. Proseno brašno se može koristiti uz druga brašna i za "vezivanje" jela umjesto bjelanjka, budući da sadrži u velikim količinama dobro topljiva vlakna koja tom brašnu daju odlično svojstvo vezivanja. Zato ga se može stavljati u kolačiće, vegetarijanske odreske i paštete, te u pečenja od mahunarka ili orašastih plodova.

Pšenica 500 gr Biofan

3,65 KM
Zrno pšenice je bogato beta karotenom, vitaminom E, kalcijumom, magnezijumom, fosforim i gvožđem. Pšenicaima veći udio proteina od svih ostalih žitarica.