Novosti

Pharmacy & Bio sa proizvodnom linijom Dr. Plant je sponzor edukativnih i sportskih aktivnosti

Sarajevo, 23. i 25. septembar 2022. – Domaća kompanija Pharmacy & Bio sa svojim brendom Dr. Plant je sponzor konferencije “Razvoj sportskih aktivnosti kod djece s poteškoćama” i projekta “Taekwondo turnir Novi Grad”. 

Cilj Konferencije jeste predstaviti iskustvo stručnjaka koji rade s djecom s teškoćama u pogledu socijalne inkluzije kroz sportske aktivnosti, odnosno otvoriti aktivan dijalog, razmjenu iskustava, znanja i vještina u planiranju i organizaciji klubova, projekata i događaja. Konferencija okuplja trenerice/e različitih sportskih klubova s područja Kantona Sarajevo, prosvjetne radnike, medicinske radnike, psihologe i nutricioniste, koji će obrađivati različite teme/oblasti putem kojih će prisutnima omogućiti kreiranje smjernica, odnosno mehanizama za razvoj i jačanje sporta kod djece s teškoćama.

Taekwondo turnir Novi Grad” se realizuje za klubove sa područja Općine Novi Grad i isti će se realizovati u sklopu trećeg festivala sporta “Sport Fest” u nedjelju 25.09.2022. godine sa početkom u 12:00 časova u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”.

“Ono što linija Dr. Plant nudi  i po čemu je prepoznatljiva su biljni proizvodi iz netaknute prirode, šarolika ponuda  zdrave hrane i dodataka ishrani koja je prilagođena korištenju i doziranju kako djeci, tako i odraslim.  Korištena sirovina u proizvodnji je organskog porijekla, bez konzervansa,  dodataka vještačkih boja i zaslađivača.  Dr. Plant svojim proizvodima nastoji  doprinijeti zaštiti  zdravlja i ljepote, te unapređenju kvalitete  življenja. Kada su sportske aktivnosti u pitanju, kao i druge aktivnosti koje podstiču zdrav i kvalitetan način života, trudimo se kao društveno odgovorna kompanija da budemo prisutni i damo svoj doprinos”, ističe Aida Delić Šarić mr. fitomedicine i direktorica kompanije Pharmacy & Bio. 

Vodilja proizvodne linije Dr. Plant su najefikasnije prirodne metode liječenja, detoksikacije i čišćenja organizma, te zdravija i kvalitetnija ishrana. Cilj kompanije Pharmacy & Bio je sve inovativnosti u biljnoj medicini učiniti dostupnim i na usluzi krajnjim kupcima. Proizvodi Dr. Plant su dostupni za kupovinu na web shopu www.pharmacy-bio.ba u Pharmacy & Bio maloprodaji kao i svim bolje opremljenim apotekama na prostoru cijele BiH.