Prikaz 1–9 od 18 rezultata

Quinoa 300g Biona

7,50 KM

Quinoa se zove još i majkom svih žitarica. Prepuna je zdravih minerala i vitamina uključujući: oleinsku kiselinu i omega 3 masne kiseline, flavonoide, esencijalne minerale među kojima su mangan, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalijum, kalcijum, cink, bakar i selenijum.

Seed mix 200g Biona

5,15 KM

Mješavina mljevenog sjemena lana, bundeve suncokreta, susama i cimeta predstavlja prirodni način snižavanja masnoća u krvi.

Ćurekot mljeveni 150g Biona

4,75 KM

Sjeme čurekota je od pamtivijeka cijenjeno zbog svojih ljekovitih svojstava.Ove male sjemenke sadrže proteine,ugljikohidrate,zasićene i nezasićene masne kiseline,tiamin,niacin,folnu kiselinu,kalcij,željezo.

Amarant 300g Biona

4,55 KM

Amaranth ima izvanredan nutritivni sastav, odličan je izvor proteina, sadrži dvostruko više iskoristivog kalcija od mlijeka, tri puta više vlakana od pšenice. Obiluje mineralima i vitaminima, a ne sadrži gluten. Sadži vrijedne aminokiseline. Amaranth je zbog svoje hranjivosti odličan za sve uzraste, od kolijevke pa do smrti

Biozačin 200g Biona

4,45 KM

Prirodan i zdrav začin bez pojačivača okusa, šećera i drugih aditiva. Osnova je morska sol sa primjesama susama, đumbira, sojinih mrvica te standardnih sastojaka svih začina: celera, peršuna, korijandera, “curry”-a, mrkve, bijelog i crvenog luka i dr.

Đumbir u prahu 100g Biona

4,35 KM

Đumbir je ljuti začin koji poboljšava aromu i okus jela i ubrzava varenje hrane.

Ječam 500 gr Biofan

4,25 KM

Ječam je žitarica iz porodice trava (Poaceae) i zauzima peto mjesto u svjetskoj proizvodnji žitarica.

Biozačin 150g Biona

3,85 KM

Prirodan i zdrav začin bez pojačivača okusa, šećera i drugih aditiva. Osnova je morska sol sa primjesama susama, đumbira, sojinih mrvica te standardnih sastojaka svih začina: celera, peršuna, korijandera, “curry”-a, mrkve, bijelog i crvenog luka i dr.

Proso 500g Biona

3,60 KM

Proso je veoma zdrava žitarica, ne samo po bogatstvu svojih prehrambenih vrijednosti, nego i zato što je ono rijetka lužnata/bazna žitarica. Bogato je magnezijem i željezom, što je naročito važno za anemične osobe. Mineralni sastav prosa pozitivno utiče na rad nervnog sistema, a posebno mjesto u prehrani trebalo bi, zbog svog lužnatog/baznog svojstva, zauzimati kod ljudi koji boluju od artritisa. Osim toga, kod bolesnika koji piju antibiotike ili kod osoba s problemima probavnog trakta, pomaže pri regeneraciji crijevne flore. Ova se žitarica može pripremati na mnogo načina. Može koristiti u obliku kaše za doručak ili kao osnova za mnoge zdrave i ukusne kreme i pudinge. Proseno brašno se može koristiti uz druga brašna i za “vezivanje” jela umjesto bjelanjka, budući da sadrži u velikim količinama dobro topljiva vlakna koja tom brašnu daju odlično svojstvo vezivanja. Zato ga se može stavljati u kolačiće, vegetarijanske odreske i paštete, te u pečenja od mahunarka ili orašastih plodova.