Hlorela jača imunitet te ublažava upalne procese u organizmu, smanjuje holesterol i spriječava bolesti krvnih žila.Koristi se kao učinkovito sredstvo u procesima detoksikacije organizma.
Pšenična trava povezana je sa mnogim zdravstvenim prednostima uključujući gubitak kilograma,detoksikaciju,protivupalni efekat,niži holesterol i bolju regulaciju šećera u krvi.
Sastav: osušeni nadzemni dio crvotočine.
Pripremanje i upotreba: 1 čajnu kašiku nadzemnog dijela crvotočine preliti sa 2 dl ključale vode (ne kuhati) i poklopiti.
Djelovanje: kod gihta, reume i bolesti jetre.
Sastav:
Osušen i usitnjen korijen maslačka.
Pripremanje i upotreba:
1 čajnu kašiku korijena maslačka preliti sa 2dl vode, ostaviti 15min da odstoji procijediti i piti.
Djelovanje:
Regulira razinu holesterola i potiče rad žuči.
Sastav: osušeni plodovi sikavice.
Pripremanje i upotreba: 1 kašiku čaja preliti sa 2dl ključale vode, piti 3x dnevno.
Djelovanje: detoksikacija i zaštita jetre.
Kapi brekinje na prirodan način regulišu nivo šećera u krvi, pomažu kod regulisanja pijeska iz bubrega i mokraćnih kanala, prekomjerne tjelesne težine, regulaciji masnoća i triglicerida u krvi.
Aktivni sastojci mješavine biljnih kapi imaju antioksidativni učinak. Na prirodan način podstiču regeneraciju i rad jetre, žuči i gušterače što doprinosi čišćenju organizma od toksina i regulaciji masnoće u krvi.
Tinktura korijena maslačka pojačava lučenje i sekreciju žuči, koristi se kod različitih stanja i problema vezanih za žuč i jetru, a najčešće kod upale i kamena u žuči.
Sastav:
Osušeni listovi zelenog čaja.
Pripremanje i upotreba:
Proključalu vodu malo ohladiti zatim prekriti listićima zelenoga čaja, procijediti nakon 5 min i piti.
Djelovanje:
Korisiti se za jačanje imuniteta, smanjuje rizik od raka.