Novosti, Savjeti

Dr. Plant kapi – tinkture: Najvažniji biljni sastojci u obliku kapi za vaše zdravlje

Mi vjerujemo da za dugoročno zdravlje postoji lijek u prirodi. Vođeni tim ubjeđenjem pod sloganom “Priroda kao lijek” intenzivno smo posvećeni vašem zdravlju iz dana u dan. Proizvodnjom Dr. Plant proizvoda nastojimo omogućiti svima da na prirodan način očuvaju svoje zdravlje i unaprijede kvalitetu življenja. Jedna od proizvodnih linija na koju smo posebno ponosni su Dr. Plant kapi. Veliki broj naših kupaca ih koristi i drago nam je što imamo pozitivne povratne informacije od njih. Ukoliko čitate ovaj tekst i niste upoznati sa Dr. Plant kapima, podijelit ćemo vam neke informacije koje će vam biti korisne.

Šta su Dr. Plant kapi i kako nastaju? 

Dr. Plant kapi su tekući ekstrakti iz pojedinih ljekovitih biljaka. Proizvode se pod nadzorom i kontrolom naših stručnjaka tako što se dijelovi biljaka potapaju sa precizno određenom količinom otapala. Vrsta otapala koju u proizvodnji koristimo je etanol. Za one od vas koji ne smiju ili ne žele konzumirati etanol mogu nakapati određeni broj kapi u šolju sa malo ključale vode. Na taj način će etanol u potpunosti ispariti, a svi ljekoviti sastojci će ostati. 

Najvažnije iz biljke na jednom mjestu

U procesu proizvodnje najvažniji ljekoviti sastojci biljaka poput esencijalnih ulja, smole, alkaloida i brojnih drugih biohemijskih tvari se razlažu, a kao rezultat dobijamo proizvod koji se u tijelu bolje asimilira i probavlja od sirovih biljaka. Samo nekoliko kapi ima jače dejstvo od samog čaja, jer je koncentracija biljke u kapima čak tri puta jača u odnosu na čaj.

Koje Dr. Plant kapi odabrati?

Dr. Plant kapi shodno sastavu pomažu kod različitih tegoba i odabir kapi je prema vašim potrebama. Kako bi saznali koje Dr. Plant kapi su učinkovite u rješavanju vaših tegoba, kliknite na neki od proizvoda i pročitajte opis proizvoda, dejstvo i način upotrebe. Uvijek nam se možete obratiti za dodatne informacije i konsultacije.

Još samo preostaje da pogledate ponudu i pronađete kapi za vašu zdraviju svakodnevnicu. Dr. Plant proizvode možete pronaći u većini apoteka širom BiH, u našoj biljoteci ili naručiti odmah online. Dostavu vršimo na adresu širom BiH. Narudžba je jednostavna uz samo osnovne podatke i bez registracije. Isporuka je besplatna u Kantonu Sarajevo za narudžbe preko 50 KM, u ostatku BiH preko 100 KM!

Dr. Plant kapi bolji rad srca 30ml

8,25 KM
Aktivni sastojci ljekovitog bilja koje ulazi u sastav kapi za bolji rad srca povoljno djeluju na normalizovanje srčanog ritma, regulisanje povišenog krvnog pritiska, na mikrocirkulaciju i viskozitet krvi.  

Dr. Plant kapi brekinje (Sorbus torminalis) 30 ml

7,80 KM
Kapi brekinje na prirodan način regulišu nivo šećera u krvi, pomažu kod regulisanja pijeska iz bubrega i mokraćnih kanala, prekomjerne tjelesne težine, regulaciji masnoća i triglicerida u krvi.

Dr. Plant kapi bršljana (Hedera helix) 30ml

6,70 KM
Kapi bršljana pomažu kod infekcija gornjih disajnih puteva, prehlade i kašlja.

Dr. Plant kapi crne zove (Sambucus nigra) 30ml

6,70 KM
Kapi crne zove pospješuju imunitet, pomažu kod prehlade i gripe, upale gornjih disajnih organa, bronhitisa, sinusitisa i alergija.

Dr. Plant kapi crvene djeteline (Trifolium pratense) 30ml

7,45 KM
Kapi crvene djeteline na prirodan način podupiru hormonalne promjene kod žena u razdoblju menopauze te imaju blagotvorni učinak na simptome menopauze (valunzi,promjene raspoloženja).

Dr. Plant kapi detoks 30ml

7,85 KM
Aktivni sastojci mješavine biljnih kapi imaju antioksidativni učinak. Na prirodan način podstiču regeneraciju i rad jetre, žuči i gušterače što doprinosi čišćenju organizma od toksina i regulaciji masnoće u krvi.

Dr. Plant kapi dijabetin 30ml

7,65 KM
Aktivni sastojci mješavine biljnih kapi na prirodan način normalizuju razinu šećera u krvi i ubrzavaju razgradnju viška glukoze u krvi.

Dr. Plant kapi divljeg origana (Origanum vulgare) 30 ml

7,80 KM
Kapi divljeg origana imaju snažno antivirusno, antibakterijsko i antigljivično djelovanje. Pomažu kod dišnih infekcija i doprinose jačanju imuniteta.

Dr. Plant kapi ehinaceae (Echinaceae purpureae) 30 ml

7,80 KM
Kapi echinaceae djeluju na jačanje imunološkog sistema. Pomažu kod prehlade, gripe, bronhitisa, alergija, sinusitisa. Preporučuje se kod liječenja upala i infekcija mokraćnog mjehura, vaginalnih infekcija i kod uvećane prostate.

Dr. Plant kapi gastro protekt 30ml

8,10 KM
Aktivni sastojci mješavine biljnih kapi pomažu kod oboljenja želuca, hernije, čira refluksa i nervoze želuca, kod problema izazvanih bakterijom H. pylori i tegoba uzrokovanih upaljenom sluznicom probavnog trakta.

Dr. Plant kapi gloga (Crataegi Summitates) 30 ml

7,60 KM
Kapi gloga su prirodna pomoć kod oslabljene srčane funkcije, oštećenja i upale srčanog mišića tokom starenja, srčane aritmije i visokog krvnog pritiska.

Dr. Plant kapi hmelja (Humuli lupuli) 30 ml

6,95 KM
Kapi hmelja se preporučuju kod nervoze, psihičkog nemira i laksih oblika depresije izazvanih stresom, djelotvorno je sredstvo kod nesanice i za uspostavljanje mirnog sna.

Dr. Plant kapi imele (Visci albae herba) 30 ml

6,40 KM
Kapi imele pozitivno djeluju kod problema sa cirkulacijom, utiču na normalizaciju krvnog pritiska, regulišu rad srca i smiruju tahikardiju. Pomažu kod regulacije metabolizma, potiču rad probavnih žlijezda i spriječavaju zatvor.

Dr. Plant kapi kadulje (Salviae folium) 30ml

6,70 KM
Kapi kadulje ublažavaju upalu usne šupljine, upalu grla i pomažu čišćenje krvi.

Dr. Plant kapi kantariona (Hyperci herba) 30ml

6,70 KM
Kapi kantariona preporučuju se kod depresivnih stanja, razdražljivosti, uznemirenosti, stresa i nesanice.

Dr. Plant kapi kičice (Centauri erythraea) 30 ml

6,95 KM
Kapi kičice se preporučuju kod uspostavljanja rada želudca i crijeva, te funkciji jetre i žuči.

Dr. Plant kapi koprive (Urticae dioicae) 30ml

6,40 KM
Kapi koprive pomažu kod jačanja organizma, prirodni su diuretik te pomažu izlučivanje vode iz organizma. Korisne kod prevencije nastanka bubrežnih kamenaca i urinarnih infekcija. Pomažu kod problema sa opadanjem kose.

Dr. Plant kapi korijena maslačka ( Taraxacum officinale) 30ml

8,90 KM
Tinktura korijena maslačka pojačava lučenje i sekreciju žuči, koristi se kod različitih stanja i problema vezanih za žuč i jetru, a najčešće kod upale i kamena u žuči.  

Dr. Plant kapi kunice (Achilleae millefolii) 30 ml

6,55 KM
Kapi kunice regulišu probavu, pomažu kod gastritisa, grčeva u želucu i crijevima, nadutosti. Povoljno djeluju na rad bubrega, jetre, krvotoka i srca, otklanjaju vrtoglavicu i mučninu.

Dr. Plant kapi matičnjaka (Melissa officinalis) 30ml

7,30 KM
Tinktura matičnjaka smiruje i olakšava san. Pomaže kod “klimakteričnih tegoba” te nervoze srca i crijeva. Kapi se preporučuju kod razdražljivosti, napetosti i tjeskobe.

Dr. Plant kapi menorelax 30ml

8,10 KM
Aktivni sastojci mješavine biljnih kapi na prirodan način pomažu kod simptoma menopauze, hormonalne neravnoteže, valunga i noćnog znojenja, tjeskobe, gubitka energije i nesanice.

Dr. Plant kapi mršavljenje 30ml

8,45 KM
Aktivni sastojci mješavine biljnih kapi na prirodan način pomažu redukciji tjelesne mase, ubrzavanju metabolizma, pretvaranju masti u energiju i izbacivanju viška vode iz organizma.

Dr. Plant kapi nevena (Calendulae flos) 30ml

6,70 KM
Kapi nevena pomažu kod upalnih procesa, preporučuju se kod proširenih vena, hemoroida te menstrualnih grčeva.

Dr. Plant kapi plućnjaka (Pulmonaria officinalis) 30 ml

7,90 KM
Kapi plućnjaka pomažu kod bolesti pluća, bronhitisa, raznih vrsta kašlja, prehlade, gripe, promuklosti i upale grla.

Dr. Plant kapi preslice (Equiseti herba) 30ml

6,70 KM
Kapi preslice izbacuju višak tečnosti iz organizma, pomažu u uklanjanju nakupljenih bakterija u mokraćovodu i mjehuru.

Dr. Plant kapi rujevine (Cotinus coggygria) 30ml

7,80 KM
Rujevina čisti organizam od štetnih bakterija i infekcija. Pomaže kod bolesti prostate, bubrega  i urinarnih infekcija. Kapi ublažavaju probleme kod čira na želucu.

Dr. Plant kapi rusomače (Bursae pastoris herba) 30ml

6,70 KM
Kapi rusomače pomažu kod zaustavljanja krvarenja hemoroida, rana, crijeva, želuca, bubrega i raznih drugih krvarenja.

Dr. Plant kapi sitnocvjetne vrbovice (Epilobium parviflorum) 30ml

7,60 KM
Tinktura vrbovice doprinosi normalnom funkcioniranju prostate. Vrbovica pomaže i pri usporenom ili odgođenom mokrenju, pri zastoju i učestalom mokrenju.  

Dr. Plant kapi slatkog pelina (Artemisia annua) 30ml

7,90 KM
Kapi slatkog pelina djeluju antibakterijski, antigljivično, antivirusno, antikancerogeno. Slatki pelin pomaže u jačanju imuniteta i smanjenju upale.

Dr. Plant kapi srijemoša (Allium ursinum) 30ml

7,45 KM
Kapi srijemoša su prirodna pomoć kod cirkulacije i čišćenja krvi, snižavanja visokog pritiska, holesterola i triglicerida.

Dr. Plant kapi urološke 30ml

7,95 KM
Aktivni sastojci mješavine biljnih kapi pokazuju diuretičko i uroantiseptično djelovanje pa se upotreba preporučuje kod infekcije mokraćnih puteva.

Dr. Plant kapi uve (Uvae ursi folium) 30ml

6,70 KM
Kapi uve su prirodna pomoć u liječenju i prevenciji tegoba mokraćnih organa.

Dr. Plant kapi valerijane (Valeriana officinalis) 30ml

6,40 KM
Aktivni sastojci valerijane pokazuju sedativno dejstvo. Preporučuje se kod nesanice, razdražljivosti, uznemirenosti, stresa i ublažavanja anksioznosti. Prirodna je pomoć kod simptoma PMS-a, vrtoglavice, hipohondrije, depresije.  

Dr. Plant kapi vrkute (Alchemilla vulgaris) 30ml

7,45 KM
Tinktura vrkute je najbolji biljni izbor za liječenje neplodnosti. Vrkuta djeluje i protiv mioma, policistričnih jajnika, cista i endometrioze, menstrualnih tegoba i regulacije ciklusa.

Dr. Plant kapi za smirenje i spavanje 30ml

7,10 KM
Aktivni sastojci mješavine biljnih kapi mogu se preporučiti kod stanja uznemirenosti, nervne nelagodnosti i napetosti, te osjećaja straha i poremećaja sna usljed nervoze.