Plod jabuke bogat je voćnim kiselinama, osušeni plodovi čine čaj karakteristično slatkastog okusa kojeg nije potrebno dodatno zaslađivati. Obiluje vitaminima C, A, E, K i B, mineralima (kalij, magnezij, fosfor, željezo). Sadrži mliječnu, limunsku i jabučnu kiseline koje pomažu u procesu probave.
Redovita konzumacija plodova maline uljepšava ten, jača kosu, poboljšava zdravlje probavnog i kardiovaskularnog sustava, osnažuje imunitet i štiti od upale. Plod maline smanjuje djelovanje slobodnih radikala te štiti od raka debelog crijeva. dojke, maternice, jednjaka i prostate.
Plodovi kupine obiluju antioksidansima koji na više načina štite naš organizam. Ljekovita svojstva kupine: jača imunitet, poboljšava pamćenje i koncentraciju, pomaže kod tegoba dišnih puteva, sprječava i liječi bolesti srca i krvnih žila, pomaže radu probave i potiče mršavljenje.
Plod crne ribizle ima veliku hranljivu, terapeutsku i tehnološku vrijednost i sadrži vitamin C u velikim količinama i antocijanina. Bobice imaju kiselkasto-sladak osvježavajući ukus, izuzetno su sočne i one su najljekovitiji dio biljke.
Plod borovnice zbog antocijanozida dobro djeluje na mikrocirkulaciju. Naglasak je na mikrocirkulaciji unutar strukture krvnih žila. Time se jačaju svi organi. Rađena su znanstveno istraživanja koja potvrđuju blagotvorni utjecaj ploda borovnice na jačanje mišića srca ali i žute pjege.
Cvijet od hibiskusa u sebi sadrži limunsku kiselinu te kiselinu hibiskusa. Osim toga u njemu se nalaze snažni antioksidansi antocijani, flavonoidi, pektin i fitosterol. Sve je to jako važno za zdravlje ljudskog organizma. U nešto manjim količinama mogu se naći i željezo te aminokiseline. U sebi sadrži vitamin C.
Pripremanje i upotreba: 2 čajne kašike čaja staviti u 2,5 dl hladne vode, zagrijati i pustiti da proključa, nakon 10 min procjediti i piti (3x dnevno).Plodove koji su ostali nakon cijeđenja,pojesti.
Pakovanje: 100g.
Rješenje Ministarstva zdravstva FBiH broj.:04-33-4056-2/20 od 01.09.2020.