Kokosov šećer je izvor brojnih minerala, vitamina C, vitamina B1, B2, B3 i B6 i nekoliko aminokiselina.
Sadrži dvostruko više željeza, četiri puta više magnezija i deset puta više cinka od smeđeg šećera, koji slovi kao prilično zdravo sladilo u usporedbi s bijelim šećerom.
Ima nizak glikemijski indeks od 35. Zbog izuzetnog niskog glikemijskog indeksa kokosov šećer posebno je pogodan za dijabetičare.
Kokosov šećer pomaže u borbi s viškom kilograma jer regulira omjer holesterola u krvi, suzbija apetiti smanjuje osjećaj gladi.
Zato je izuzetno pogodan za zdravu i uravnoteženu prehranu.
Način upotrebe: Kokosov šećer koristite svakodnevno, kao cjelovitu zamjenu za šećer. Ne mijenja značajno aromu jela. Vrlo je svestran i u mnogo slučajeve može nadomjestiti šećer od trske.
Možete ga dodati zelenim kašastim sokovima, hladnim i toplim pićima, raznim desertima, žitaricama i voćnim salatama.
Pakovanje: 250g