Savjeti

Ashwaganda prah: iznimno je korisna za mnoge dijelove našeg organizma

Jeste li ikada poželjeli da postoji jedna stvar koja može liječiti većinu vaših simptoma? Ashwaganda prah je poseban dar iz prirode. Bilo da se radi o poboljšanju rada štitnjače ili smanjenju gubitka pamćenja? Srećom po nas, drevna ayurvedska biljka Ashwagandha iznimno je korisna za mnoge dijelove našeg tijela.

Ashwaganda prah kao promicanje dobrog zdravlja

Ashwagandha je ključna biljka u ayurvedskoj medicini, sistemu iscjeljivanja koji se razvijao tokom posljednjih 3000 godina. Ayurvedska medicina temelji se na uvjerenju da zdravlje ovisi o ravnoteži između uma, tijela i duha. Njegov glavni cilj je promicanje dobrog zdravlja, a ne borba protiv bolesti. Stoga, Ashwagandha se odlično uklapa u ovaj model.

Ashwaganda prah potiče dugovječnost

U ayurvedskoj medicini, korijen i lišće Ashwagandhe su najcjenjenije tvari koje posjeduju svojstva pomlađivanja. Već više od pet hiljada godina, Ashwagandha je jako cijenjena zbog svojih svojstava koja potiču dugovječnost. Moderna nauka je dokumentirala ove dobrobiti kao i mnoge druge. Korijenje Ashwagandhe ima specifičan miris i zbog svoje sposobnosti da pozitivno utiče na snagu često je nazvana “miris konja”.

Uz ashwaganda prah se lakše nosimo sa stresom

Ashwagandha djeluje kao adaptogen u našem tijelu. Ovaj izraz, adaptogen, koristi se za opisivanje biljaka koje povećavaju sposobnost da se nosimo sa stresom zbog toga što regulišu ravnotežu nekoliko bitnih hormona u organizmu, podižu nivo energije i poboljšavaju naše opće stanje organizma. Zbog toga, Ashwagandha je od posebne koristi ljudima koji doživljavaju značajan stres u svom životu. Također, istraživanja su pokazala da posebni ekstrakti Ashwagandhe pomažu u zaštiti od starenja, poboljšavaju koncentraciju, kvalitetu sna I funkciju štitnjače kod hipotireoze.

Ashwaganda Dr. Plant je dostupna u našoj ponudi. Pogledajte klikom ovdje

Jedno od možda i najznačajnijih svojstava ove “magične” biljke je i pomoć u reproduktivnom zdravlju muškaraca. Istraživanja su pokazala da Ashwagandha povećava koncentraciju spermija za 167%, volume sjemena za 59%, a pokretljivost spermija za 57%.

Uključivanjem ove biljke u vašu prehranu svaki dan ćete podići vaše tijelo kako biste se osjećali svježi za dan koji je pred vama. Uključite Ashwagandhu u svoju jutarnju rutinu svaki dan kako biste živjeli svoj zdraviji i sretniji život!