Opis proizvoda i djelovanje:
Arriba National je posebna sorta kakaa, koja je vremenom izdvojena i prepoznata kao najkvalitetnija u svijetu.
Smatra se jednom od najređih autohtonih vrsta danas. Potiče isključivo iz Ekvadora i to tek iz ponekih oblasti ove zemlje.
Izuzetnost ove sorte kakaa čini posebna cvijetna aroma i voćni profili ukusa, i što je možda i važnije, najviši sadržaj flavanoida, koji kakau daju njegova ljekovita svojstva.
Proizvodjači najboljih i najskupljih čokolada na svijetu isključivo koriste ovu sortu kakaa.
Superior Kakao Plus je 100% čist Arriba Nacional kakao provjerenog porijekla iz Ekvadora.
Just Superior tim je uložio puno vremena i truda kako bi odabrali upravo najboljeg dobavljača, koji sarađuje godinama sa istim farmerima isključivo iz tri regiona ove zemlje osiguravajući time originalno porijeklo svog kakao zrna – bez mješanja sa drugim sortama.
Njihov dobavljač je razvio sopstveni metod i tehnologiju fermentacije, sušenja i obrade kroz hladno procesiranje, na najnižim mogućim temperaturama, zato što u Ekvadoru ne postoji ovakva tehnologija pa je ovo jedini hladno procesiran kakao prah porijeklom iz Ekvadora.
Sadrži čitav spektar minerala, amino kiselina i fitonutrijenata, od kojih su flavanoli vjerovatno najpoznatiji.
Ono što je jako pozitivno u slučaju kakaoa je ogroman broj urađenih naučnih istraživanja od strane ozbiljnih institucija i laboratorija, koja potvrđuju zdravstvene benefite ove biljke.
Naučno je utvrdjeno da kakao ima pozitivne efekte na čitav spektar kardiovaskularnih problema.
Studije iznova i iznova pokazuju da kakao može da izbalansira krvni pritisak i da smanji nivo holesterola u krvi.
Pozitivan uticaj na raspoloženje kakaoa je opšte poznat.
Feniletilamini su klasa komponenti koja se nalazi u izobilju u kakau (međutim pri zagrijavanju se njihov sadržaj značajno smanjuje) a predstavljaju neuro transmitere koji se nalaze u mozgu i djeluju kao prirodni antidepresivi i podižu raspoloženje.
Kakao utiče na pojačano dejstvo endorfina i serotonina u organizmu koji su odgovorni za naš osjećaj sreće i zadovoljstva.
Sastav: 100% organski kakao prah iz Ekvadora.
Način upotrebe: kakao prah se može razmutiti u vodi, dodati u mlijeko i smuti, dodati u vašu omiljenu kašu, a može se koristiti kao dodatak u pripremi različitih dezerata. Preporučena procija kakao praha sadrži oko 15 grama (2 do 3 supene kašike).
Pakovanje: 150 g.